Om mig


Vallekilde Keramik – historikKaren Trier

Højskolevej 4

4534 Hørve

f. 12.-2.1961


Som barn var jeg så heldig, at mine forældre anskaffede sig et lille, gammelt husmandssted, som (godt for mig) lå op til Hjerl Hede Frilandsmuseum. Så snart vi fik ferie fra skolen tog vi derop.


Om sommeren var / er der ”levende-gørelse” i den gamle landsby, med skole, købmand, håndværkere m.m. Efter at have deltaget som skoleelev en sæson, blev jeg vældig fasineret af pottemageren, som sad og drejede emne efter emne, der lignede hinanden til forveksling.


Det betog mig, så jeg søgte om ”pladsen”,som ”lærling”, og sad der og sprøjtede folk til, som vovede sig for tæt på.


Der kom en ny ”mester” på værkstedet, Susie Asbæk, som kom fra kunsthåndværkerskolen i Kbh. Vi enedes godt og jeg flyttede op til hende, da jeg gik ud af skolen. Senere ”hørte” jeg, at man kunne blive pottemager i Sønderborg. Jeg meldte mig til – kom ind – og opdagede at jeg faktisk var gået i gang med en EFG-uddannelse.....


Det var svært at få lærepladser, men jeg var så heldig at få en på havnen i Nykøbing Sjælland hos Peter Enke. I 1982 stod jeg så der, med mit svendebrev. Men det var / er ikke nemt at finde job som pottemagersvend.


I 1987 fik jeg min første søn. Samme år startede en veninde og jeg værksted. Vi arbejdede sammen nogle år, så overtog jeg hele molevitten. I 1993 mødte jeg min kære husbond og i '94 fik vi en datter. 1997 blev det år vores sidste søn blev født, og jeg var pludselig blevet 36 år. Siden har jeg så haft mere eller mindre gang i ovnen.


De sidste år er det heldigvis blevet mere og mere, ikke mindst takket været Odsherreds Kunstrute , som løber af stabelen hvert år i pinsen. Jeg har værksted og udstilling i min bolig.


Sidste sommer blev jeg inviteret – som gæsteudstiller – i kunstnergruppen Morild, der om sommeren holder til på havnen i Nykøbing Sj.


Det gav virkelig mod på det hele....... Endnu mere, fordi de har inviteret igen.


To gange om året er vi en gruppe kunsthåndværkerere, som afholder ”vallekilde-marked”, hos min kollega Birgitte Kitamoto (vi mødtes i Sønderborg, og blev udlært samtidig). Vi bor nærmest have om have. Det er godt at have sparringspartner, da man jo sidder ret alene på sit værksted. Markederne afholdes første weekend i august og december. Interesserede kan se mere påwww.vallekildemarked.dk


Mennesker og deres historier har altid interesseret mig og jeg ser ”film”, når folk fortæller – så jeg har rigeligt med materiale at arbejde med. Livs-eventyr er en fantastisk inspiration, kombineret med kærlighed til alt, fra underskovens-, de overjordiske- og til de himmelske væsner......


-og det må også gerne være lidt sjovt-